Wachtwoord vergeten?

Instructies voor online kwalificaties

Om je te kwalificeren voor de live kampioenschappen, moet je eerst deelnemen in de kwalificaties. Deze kwalificaties vinden online plaats, van vrijdag 8 maart 12:00 (CET) t/m maandag 11 maart 11:59 (CET).

Om mee te doen in de online kwalificaties, moet je je registeren.

Hoe krijg je het instructieboek?

Het Instructieboek in pdf-formaat voor beide kampioenschappen zal twee weken voor de online kwalificaties in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn. Als je je vooraf hebt aangemeld, ontvang je het instructieboek in je e-mail. Het zal ook beschikbaar zijn op de pagina van het instructieboek. Het instructieboek bevat alle regels en voorschriften voor de Puzzel en Sudoku Kampioenschappen. Ook worden voorbeelden gegeven van alle puzzeltypes, compleet met het aantal punten dat per puzzel te verdienen is. Als je vragen hebt over de instructies, neem dan contact op met de WCPN via email (wcpn.pzzl@gmail.com). Voorbeelden van instructieboeken van eerdere kampioenschappen staan op de pagina met informatie over eerdere kampioenschappen.

Hoe kan je deelnemen aan de kwalificaties?

Je kan de competitie starten door naar de Deelnemen pagina te gaan. Hier kan je kiezen welke competitie je wilt starten. Voordat je start, kan je al het puzzelboekje met de puzzels of sudokus downloaden; deze is beveiligd met een wachtwoord. Wanneer je wilt starten, druk je op de knop “Start” van de betreffende wedstrijd. Beide kwalificaties duren 60 minuten; tussen vrijdag 17 maart 12:00 (CET) en maandag 20 maart 11:59 (CET) kun je zelf het moment kiezen waarop je wilt deelnemen. Vanaf het moment dat je op “Start” drukt, heb je precies 60 minuten om je antwoorden te verzenden via het antwoordformulier. Nadat je op “Start” hebt gedrukt, word je automatisch doorgestuurd naar het antwoordformulier. Bovenaan de pagina met het antwoordformulier vind je het wachtwoord van het puzzelboekje. Het puzzelboekje is in PDF formaat, zorg er dus voor dat je een programma hebt geïnstalleerd waarmee je een pdf kunt openen en printen (bijvoorbeeld Acrobat Reader).

Hoe kan je antwoorden verzenden?

Oplossingen die na het einde van de wedstrijd worden verzonden, worden niet geaccepteerd. Gebruik voor het verzenden van je antwoorden het daarvoor ontworpen antwoordformulier. Om je antwoorden te verzenden, voer je de oploscodes in van de puzzels die je hebt opgelost en druk je op “Verzenden” onderaan de pagina. Je antwoorden kunnen binnen de tijdslimiet zo vaak worden verzonden als je wilt. Het formulier onthoudt je eerdere antwoorden, dus je hoeft de oploscodes voor de puzzels die je al hebt verzonden niet opnieuw in te voeren. Als je erachter komt dat je een verkeerd antwoord hebt gegeven, kun je dat antwoord corrigeren en opnieuw verzenden. Alleen de laatst verzonden oplossing wordt in aanmerking genomen (zelfs als de laatste oplossing fout is en de vorige oplossing correct was). Stuur de antwoorden als een rij cijfers/letters zonder spaties, komma’s of andere tekens. Het is niet mogelijk om de antwoorden na afloop van de termijn te verzenden. Zorg er dus voor dat je je definitieve antwoorden verzendt voordat de tijd verstrijkt. Op het antwoordformulier staat een timer die aftelt van 60 minuten naar 0, om je hierbij te helpen.

Voor elke sudoku en elke puzzel moet je twee rijen invullen in het antwoordformulier. De rijen die je moet invullen zijn in de puzzel aangegeven met een pijl. Alle antwoorden (rijen) moeten van links naar rechts worden ingevuld! Voor sudoku’s betekent dit simpelweg het invoeren van de 9 cijfers voor elke aangegeven rij. Voor puzzels moet je een specifieke combinatie van cijfers of tekens invoeren. Voor meer gedetailleerde voorbeelden van het invoeren van de antwoorden voor elk puzzeltype, zie het instructieboek.

Mocht je onverhoopt een probleem ondervinden met het antwoordformulier tijdens de wedstrijd, maak dan een screenshot van het antwoordformulier met je antwoorden, inclusief de computertijd, en stuur deze via email naar de WCPN (wcpn.pzzl@gmail.com).

 
 

WCPN is member of the World Puzzle Federation (WPF) on behalf of The Netherlands.

© WCPN 2014-2024 - all rights reserved