Wachtwoord vergeten?

 

We zijn verheugd om de Nederlandse kampioenschappen Puzzelen en Sudoku 2024 aan te kondigen! In het weekend van 8-11 maart organiseren WCPN en ORTEC een online kwalificatie voor de kampioenschappen die op 13 april zullen plaatsvinden. Geniet in dit weekend van mooie logische puzzels en sudoku’s.

Twee kampioenschappen: Puzzelen en Sudoku

Zoals altijd zijn er twee afzonderlijke kampioenschappen, één voor sudoku en één voor logisch puzzelen. Dit jaar bestaan de kampioenschappen uit twee delen: In het weekend van 8 – 11 maart vinden de online kwalificaties plaats voor beide kampioenschappen. Meer informatie over de online kwalificaties volgt binnenkort. De kampioenschappen worden gehouden op 13 april bij ORTEC in Zoetermeer.

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen met de online kwalificaties! De kampioenschappen bestaan uit puzzels met verschillende moeilijkheidsgraden – dus of je jezelf nu ziet als een beginner of een expert, er zullen zeker puzzels voor jou bij zitten. De experts kunnen natuurlijk proberen om alle puzzels op te lossen!

Zoals altijd zijn er twee afzonderlijke kampioenschappen, één voor sudoku en één voor logisch puzzelen. De meeste deelnemers zullen aan beide kampioenschappen meedoen, maar prijzen zullen apart worden uitgereikt voor puzzelen en voor sudoku. Je bent niet verplicht om voor beide kampioenschappen aan de kwalificatie mee te doen. Maar omdat slechts een beperkt aantal deelnemers zich kan plaatsen voor één van beide kampioenschappen vergroot je je kansen als je aan beide kwalificatieronden meedoet.

Er zijn drie categorieën deelnemers: deelnemers vanuit de puzzelvereniging WCPN, deelnemers vanuit onze sponsor ORTEC en overige geïnteresseerden. De beste WCPN-ers en ORTEC-ers van de online kwalificaties zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de live kampioenschappen. Meer informatie over de exacte verdeling tussen die 2 categorieën en de 2 kampioenschappen volgt na de kwalificaties. Tijdens de live kampioenschappen zal in elk van de categorieën een kampioen worden uitgeroepen! De beste WCPN-er wordt tot Nederlands Kampioen gekroond! Wil je dus kans maken op de titel van Nederlands Kampioen, zorg dan dat je je inschrijft bij de WCPN.

Hoe kan je meedoen?

Het registratieproces voor de kampioenschappen is simpel: vul het registratieformulier in. Als je geregistreerd bent, kan je meedoen met de online kwalificaties. Meer informatie over hoe de online kwalificaties georganiseerd worden staat op de pagina met instructies voor de kwalificaties.

Wat voor puzzels en sudoku’s kan je verwachten?

Het Sudoku Kampioenschap zal een brede variëteit aan sudoku-types bevatten, en het Puzzel Kampioenschap veel verschillende soorten logische puzzels. Voorbeelden hiervan kun je vinden op pagina met informatie over kampioenschappen van voorgaande jaren. Ook zal er twee weken vóór de online kwalificaties een instructieboek verschijnen zodat je je gericht kunt voorbereiden.

Bekijk ook eens dit toffe boekje dat ORTEC en WCPN samen hebben gemaakt. Het bevat veel van de puzzeltypes die je op de kampioenschappen kunt verwachten; een interview met meervoudig Nederlandse Kampioenen Annick Weyzig en Karin Griffioen; en misschien wel het belangrijkste: het bevat tips van Annick en Karin die je kunnen helpen bij het verbeteren van het oplossen.

Wat staat er op het spel?

Er is één ding dat niemand je ooit zal afnemen: eeuwige roem! Er zijn meerdere kansen op eeuwige roem: er zijn aparte competities voor logische puzzels en voor sudoku’s.

Naast eeuwige roem komen de toppers ook in aanmerking voor een plaats in het Nederlands team dat Nederland vertegenwoordigt op de Wereld(!) Puzzel- en Sudoku Kampioenschappen. De Wereld Puzzel- en Sudoku Kampioenschappen zullen in 2024 plaatsvinden in Bejing, China. Voor deelname aan deze kampioenschappen moet je WCPN-lid zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben. 

 

 
 

WCPN is member of the World Puzzle Federation (WPF) on behalf of The Netherlands.

© WCPN 2014-2024 - all rights reserved