Wachtwoord vergeten?

Instructies voor jubileum wedstrijd

Om mee te doen aan de jubileum wedstrijd, moet je je registeren.

Waar is het instructieboek?!

Voor de jubileum wedstrijd zal geen instructieboek verschijnen. Welke puzzels en sudoku’s onderdeel zijn van de wedstrijd, blijft een geheim.

Hoe kan je deelnemen aan de jubileum wedstrijd?

Je kan de competitie starten door naar de Deelnemen pagina te gaan. Voordat je start, kan je al het puzzelboekje downloaden; deze is beveiligd met een wachtwoord. Wanneer je wilt starten, druk je op de knop “Start”. De wedstrijd duurt 4 uur (240 minuten); tussen vrijdag 22 december 12:00 (CET) en zondag 31 december 23:59 (CET) kun je zelf het moment kiezen waarop je wilt deelnemen. Vanaf het moment dat je op “Start” drukt, heb je precies 240 minuten om je antwoorden te verzenden via het antwoordformulier. Nadat je op “Start” hebt gedrukt, word je automatisch doorgestuurd naar het antwoordformulier. Bovenaan de pagina met het antwoordformulier vind je het wachtwoord van het puzzelboekje. Het puzzelboekje is in PDF formaat, zorg er dus voor dat je een programma hebt geïnstalleerd waarmee je een pdf kunt openen en printen (bijvoorbeeld Acrobat Reader).

Hoe kan je antwoorden verzenden?

Oplossingen die na het einde van de wedstrijd worden verzonden, worden niet geaccepteerd. Gebruik voor het verzenden van je antwoorden het daarvoor ontworpen antwoordformulier. Om je antwoorden te verzenden, voer je de oploscodes in van de puzzels die je hebt opgelost en druk je op “Verzenden” onderaan de pagina. Je antwoorden kunnen binnen de tijdslimiet zo vaak worden verzonden als je wilt. Het formulier onthoudt je eerdere antwoorden, dus je hoeft de oploscodes voor de puzzels die je al hebt verzonden niet opnieuw in te voeren. Als je erachter komt dat je een verkeerd antwoord hebt gegeven, kun je dat antwoord corrigeren en opnieuw verzenden. Alleen de laatst verzonden oplossing wordt in aanmerking genomen (zelfs als de laatste oplossing fout is en de vorige oplossing correct was). Stuur de antwoorden als een rij cijfers/letters zonder spaties, komma’s of andere tekens. Het is niet mogelijk om de antwoorden na afloop van de termijn te verzenden. Zorg er dus voor dat je je definitieve antwoorden verzendt voordat de tijd verstrijkt. Op het antwoordformulier staat een timer die aftelt van 240 minuten naar 0, om je hierbij te helpen.

Voor elke puzzel moet je twee rijen invullen in het antwoordformulier. De rijen die je moet invullen zijn in de puzzel aangegeven met een pijl. Alle antwoorden (rijen) moeten van links naar rechts worden ingevuld! Voor sudoku’s betekent dit simpelweg het invoeren van de 9 cijfers voor elke aangegeven rij. Voor puzzels moet je een specifieke combinatie van cijfers of tekens invoeren. Wat je moet invullen zal duidelijk aangegeven staan in het puzzelboekje. Voor voorbeelden van hoe dit bij andere kampioenschappen werkte het invoeren van de antwoorden voor elk puzzeltype, zie de instructieboekjes van de kwalificaties van voorgaande kampioenschappen.

Mocht je onverhoopt een probleem ondervinden met het antwoordformulier tijdens de wedstrijd, maak dan een screenshot van het antwoordformulier met je antwoorden, inclusief de computertijd, en stuur deze via email naar de WCPN (wcpn.pzzl@gmail.com).

 
 

WCPN is member of the World Puzzle Federation (WPF) on behalf of The Netherlands.

© WCPN 2014-2024 - all rights reserved